UKK

Mikäli et löydä vastausta usein kysyttyjen kysymysten joukosta, ota yhteyttä meihin

Ihan alkuun

Milloin tarvitsen ammattijärjestäjää?

Esimerkiksi silloin kun sinusta tuntuu, että et osaa aloittaa järjestämistä yksin tai sinulla ei ole aikaa siihen. Kodissa tai työpaikalla vallitseva tavaran määrä voi tuntua ahdistavalta ja haluaisit selkeyttä tilanteeseen.

Olet ehkä muuttamassa tai aloittamassa remonttia ja tavaroiden läpikäyminen on ajankohtaista.

Elämässäsi voi olla tilanteita, jotka vievät muuten aikaasi tai jaksamistasi ja haluaisit nopeita tuloksia järjestämisessä.

Seuraa meitä
Mitä minun pitäisi tietää ammattijärjestäjästä?

Olen koulutettu ammattijärjestäjä ja kuulun Suomen ammattijärjestäjät Ry:n. Olen sitoutunut yhdistyksen eettiseen ohjeistukseen.

Ammattijärjestäjä on vaitiolovelvollinen ja palvelu on täysin luottamuksellista.

Ammattijärjestäjä ei ole siivooja, mutta esimerkiksi säilytystilat pyyhitään ennen tavaroiden paikalleen laittoa.

Ammattijärjestäjän palvelu on sinua varten, ja se auttaa tuomaan järjestystä sinun elämääsi.

Seuraa meitä
Mitä järjestämisen kohteita minulla voisi olla?

Esimerkiksi:

vaatekaapit

keittiönkaapit

varastot, vintit ja kellarit

muut kaapit ja hyllyt

kodin paperit, kotitoimisto

DVD- ja Blu Ray-levyt

musiikkilevyt

kirjat ja lehdet

työkalut

harrastetavarat

valokuvat

sesonkitavarat – ja koristeet

autotalli

siivouskomero

liinavaatteet

keräilijän kokoelmat

kodin eri prosessit, esimerkiksi pyykkien käsittely ja säilytys

Seuraa meitä

Palvelut

Mitä kotikonsultaatiossa tehdään?

Kotikonsultaatiossa tehdään kartoituskäynti järjestyskohteessa, kotona tai työpaikalla.

Mietimme yhdessä, mikä tai mitkä paikat tarvitsevat järjestämistä ja mistä työ kannattaisi aloittaa. Konsultaatiossa kerron järjestämistyöstä ja voit miettiä tarvitsetko siihen apua vai aloitetaanko työ yhdessä. Voimme tehdä toimintasuunnitelman järjestämistyölle sinua itseäsi varten tai yhdessä tehtävää järjestämistä varten.

Seuraa meitä

Mitä minun tulee tehdä ennen Kotikonsultaatiota?

Älä tee mitään normaalista poikkeavaa siivousta tai järjestelyä tiloissa. On tärkeää saada totuudenmukainen kuva tilanteesta, jotta ammattijärjestäjä voi auttaa.

Seuraa meitä

Mitä minun tulee tehdä ennen Järjestämispalvelua?

Älä tee mitään normaalista poikkeavaa siivousta tai järjestelyä tiloissa. Vaikka järjestely sinun osaltasi on enemmän henkistä työskentelyä: päätösten tekoa, voi sekin käydä työstä. Lepää ja syö hyvin ennen Järjestämistä ja varaa syömistä mahdolliselle tauolle. Varmista, että järjestämispalvelulle on keskeytyksetön aika, jotta voisit hyötyä siitä parhaiten.

Seuraa meitä

Miten se järjestäminen käytännössä tapahtuu?

Lajittelemme sovitun alueen tavarat seuraavasti:

1. säilytetään

2. kierrätykseen (tai loppujätteeseen)

3. lahjoitukseen

4. myytäväksi

Alamme käymään yhdessä tavaroita läpi. Olen tsemppari, apukädet sekä toinen näkökulma ja autan pitämään projektin käynnissä. Autan tavaroiden siirtelyssä jolloin voit keskittyä lajittelupäätökseen.

Sinä päätät tavaran säilyttämisestä tai poistamisesta. Tuen sinua päätöksenteossasi.

Kun olemme lajitelleet tavarat, laitamme jäljelle jääneet tavarat paikoilleen. Suunnittelemme yhdessä sopivan järjestyksen ja voin halutessa suositella erilaisia uusia säilytysratkaisuja.

Halutessa autan lahjoitukseen tai kierrätykseen menevien tavaroiden poisviemisessä. Veloitus kuljetuksesta tulee hinnaston mukaisesti.  Neuvon tarvittaessa myytäville tavaroille eri kanavia.

Seuraa meitä
Mitä minun pitää tehdä järjestämisessä?

Sinun tulee päättää tavaroista, mitkä säilytetään ja mitkä poistetaan.

Jäljelle jääneiden tavaroiden paikoilleen laitossa sinun on hyvä kertoa, mikä järjestely on juuri sinulle toimiva. Mutta ei hätää, sinun ei tarvitse miettiä välttämättä näitä asioita etukäteen. Järjestämisprojektissa minä kysyn sinulta ajatuksiasi ja ehdotan niiden pohjalta ratkaisuja.

Sinun tulee päättää, miten toimit poislaitettavien tavaroiden kanssa. Autan sinua eri vaihtoehtojen miettimisessä. Autan halutessasi viemään tavarat pois. Veloitus kuljetuksesta tulee hinnaston mukaisesti.

Seuraa meitä
Kuinka kauan järjestämiseen menee aikaa?

Järjestämiseen menevä aika riippuu sovitun alueen koosta ja tavaroiden määrästä sekä päätöksenteon nopeudesta. Esimerkiksi tavallisella nopeudella vaatehuoneen tai yhden asuinhuoneen järjestelyssä menee noin kuusi tuntia.

Asuinhuoneessa saattaa olla saman verran tai vähemmänkin tavaraa kappalemäärissä kuin vaatehuoneessa. Sen vuoksi pienemmässä tilassa saattaa mennä saman verran tai enemmän aikaa suhteessa isompaan tilaan.

Seuraa meitä

Olen keräilijä, joudunko luopumaan kokoelmastani?

Et joudu.

Minulla on pitkä kokemus keräilemisestä ja kokoelmista. Voimme vain esimerkiksi järjestellä kokoelmaasi paremmin, luetteloida sen tai suunnitella uusia säilytysratkaisuja paremmin kokoelmalle sopivaksi.

Mikäli kokoelmaa halutaan karsia, kerron erilaisista aspekteista mitä voidaan ottaa huomioon säilytys- tai poistopäätöksiä tehtäessä.

Seuraa meitä

Onko kuuden tunnin järjestämispaketissa taukoa?

Kuusi tuntia kestäviin järjestelyihin aikataulutetaan lisäksi puoli tuntia, jotta Järjestely sisältää (työaikaan kuulumattoman) tauon. Huomioi, että sinulla on esimerkiksi valmista evästä taukoa varten. Ammattijärjestäjällä on omat eväät mukana.

Seuraa meitä

Joudunko ostamaan uudet säilytyslaatikot tai – kalusteet?

Et joudu. Teemme tavaroiden paikoilleen laittamisen olemassa oleviin säilytystiloihin. Mikäli kuitenkin haluat uusia esimerkiksi säilytyslaatikoita ja kalusteita, ammattijärjestäjä voi halutessa ehdottaa erilaisia säilytysratkaisuja. Joskus esimerkiksi säilytyslaatikot voivat tuoda selkeyttä ja järjestelmällisyyttä, mutta silloin voi hyvin käyttää vaikkapa pahvilaatikoita.

Seuraa meitä
Kuka päättää mitä tavaroille tapahtuu?

Sinä päätät.

Seuraa meitä
Viekö ammattijärjestäjä kierrätykseen tai lahjoitukseen menevät tavarat pois?

Ammattijärjestäjä voi sovittaessa viedä poistettavat tavarat. Veloitus kuljetuksesta tulee hinnaston mukaisesti.

Seuraa meitä

Maksut, maksaminen ja toimitusehdot

Mitä palvelu maksaa?

Katso täältä ajantasainen hinnasto.

Seuraa meitä
Miten voin maksaa?

Laskulla, jolloin maksuaika on 7 pv netto. Myös käteinen käy, kirjoitan sinulle siitä lakisääteisen kuitin.

Seuraa meitä
Mitkä ovat toimitusehdot?

Kaikki varaukset ovat sitovia.

Jos varaus peruutetaan alle 5 vrk ennen tilauksen alkamista, veloitetaan 50 % sovitun palvelun hinnasta. Jos varaus peruutetaan alle 1 vrk palvelun sovitusta alkamisajankohdasta, veloitetaan koko hinta.

Asiakas on läsnä järjestämispalvelun aikana, jos ei toisin sovita.

Asiakas päättää tavaran säilyttämisestä tai poistamisesta.  Ammattijärjestäjä ei ole vastuussa, jos asiakas katuu järjestettäessä tekemiään päätöksiä jälkikäteen. Asiakas ei saa järjestettäessä olla alkoholin tai muun arviointikykyä heikentävän aineen vaikutuksen alainen.

Seuraa meitä
Saanko kotitalousvähennystä?

Ammattijärjestäjän työstä olet oikeutettu saamaan kotitalousvähennyksen 50% työn arvonlisäverollisesta osuudesta.

Vähennystä voi saada ainoastaan työn osuudesta – ei siis työssä tarvittavista matka- tai materiaalikuluista. Huomioi myös, että esim. kotikonsultaatio ja muutto- tai kuljetuspalvelu ei ole kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä.

Lisätietoja: Verohallinto

Seuraa meitä
Mitä ovat arvonlisäverottomat kotipalvelun tukipalvelut ja voitko tarjota niitä?

Kotipalvelujen ja niiden tukipalvelujen myynti voi olla arvonlisäverotonta, jos palvelut myydään sosiaalihuollon tarpeessa olevalle henkilölle sosiaalihuoltopalveluina. Yksityiset palveluntuottajat voivat myydä sosiaalihuoltopalveluja arvonlisäverottomasti vain, jos toiminta on sosiaaliviranomaisten valvomaa.

Kotipalveluilla tarkoitetaan esimerkiksi asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen sekä muuhun tavanomaiseen elämään kuuluvia toimia tai niissä avustamista. (vero.fi)

Kotipalveluja voivat saada ikäihmiset, vammaiset ja sairaat tai henkilöt, joiden toimintakyky on muun syyn vuoksi alentunut. Lapsiperheillä on oikeus saada kotipalvelua, kun se on välttämätöntä lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Kotipalvelua annetaan tarvittaessa esimerkiksi vamman, sairauden, uupumuksen tai muun erityisen perhetilanteen vuoksi.

Tukipalvelut ovat monesti ensimmäisiä palveluita, joita asiakas tarvitsee itsenäisen asumisen tueksi. Tukipalveluita voivat saada myös henkilöt, jotka eivät tarvitse muuta kotipalvelun tai kotihoidon palvelua. (Sosiaali- ja terveysministeriö stm.fi)

Yrityksellämme on mahdollista tarjota ammattijärjestämistä arvolisäverottomana kotipalvelun tukipalveluna niihin oikeutetuille asiakkaille. Lisätietoja arvonlisäverottoman palvelun alueista.

Seuraa meitä

Mistä löydän tietosuojaselosteenne?

Täältä:

Tietosuojaseloste

Seuraa meitä

 

Ota Yhteyttä

 

Seuraa meitä